انواع ژل میکروسیلیس چیست و نحوهی مصرف آن چگونه است؟
ژل میکروسیلیس، یک افزودنی پایه معدنی است که برای بهبود خواص بتن، ارتقا دوام و ویژگی مکانیکی آن استفاده میشود. این ژل یک افزودنی اصلاح شده با مواد پلیمری است که در تمامی طرح اختلاط های بتن قابل استفاده است.
ژل میکروسیلیس اصلاح شده، محصولی تک جزئی است که علاوه بر افزایش مقاومت فشاری بتن، دوام آن را در برابر مواد شیمیایی خورنده نیز افزایش خواهد داد. همچنین در ترکیب این نوع افزودنی بتن از فوق روان کنندهها نیز استفاده میشود که علاوه بر روان بودن بتن منجر به کاهش مصرف آب در آن خواهد شد.
البته انواع ژل میکروسیلیس در بازار ایران وجود دارد که قصد داریم در این مقاله به معرفی آنها بپردازیم. با این مقاله از وندشیمی ساختمان همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد انواع ژل میکروسیلیس کسب نمایید.
تصویر ۱: پودر میکروسیلیس مورد مصرف برای تولید ژل میکروسیلیس
انواع ژل میکروسیلیس بتن
طی سالهای اخیر انواع ژل میکروسیلیس تولید شده که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. در اینجا به تعدادی از انواع آن اشاره خواهیم کرد:
- ژل میکروسیلیس الیافدار (ژل میکروسیلیس الیافی)
هنگامی که از این این ژل در بتن استفاده میشود، میزان مقاومت آن در برابر با مواد خورنده مانند یون کلر، سولفاتها و … افزایش مییابد. همچنین مقاومت خمشی، کششی و فشاری بتن را افزایش میدهد و از ترکهای سطحی ناشی از جمع شدگی سیمان مصرفی موجود در بتن جلوگیری خواهد کرد و تمام این خاصیتها به خاطر وجود الیاف همگن در بافت بتن است. اگر تراکم الیافهای به کار رفته همگن نباشد، بازدهی مورد نظر را نخواهد داشت و در کف سازی های بتنی صنعتی عملیات پرداخت کاری را با مشکل مواجه خواهد کرد.
- ژل میکروسیلیس بر پایهی لیگنوسولفونات و نفتالین فرمالدهید
این ژل یکی از انواع ژل میکروسیلیس است که در ساخت آن از عناصر گوناگونی مانند روان کننده لینگو سولفونات، فوق روان کننده نفتالین فرمالدهید یا فوق روان کننده کربوکسیلات اتر و … استفاده میشود. این ژل های میکروسیلیکا معمولا از لحاظ زمان گیرش بتن دارای خاصیت نرمال می باشند. که هم به صورت الیافی و غیر الیافی تولید و در بازار عرضه می شوند.
-
ژل میکروسیلیس زودگیر بتن
در بین انواع ژل میکروسیلیس میتوان این ژل را یکی از قدرتمندترینها دانست که بر پایهی فوق روان کننده پلی کربوکسیلات اتر تولید میشود. برای ساخت آن از الیاف پلی پروپیلن، فیلرها، میکروسیلیس به همراه مواد دافع آب و زودگیرکننده های بتن استفاده میشود که در نهایت خواص مکانیکی بتن را ارتقاء میبخشد. وقتی که این ژل با بتن مخلوط میشود، سرعت گیرش اولیه آن افزایش یافته و این امکان فراهم میشود تا عملیات بتنریزی در هوای سرد، تولید قطعات پیش ساخته بتنی و یا هر جایی که بتن با خاصیت زودگیر و زودمقاومت دهنده لازم باشد امکان پذیر شود. یکی دیگر از فوق روان کننده های دیگری که در تولید ژل های میکروسیلیس زودگیر استفاده می شوند، فوق روان کننده پایه ملامین می باشد.
-
ژل میکروسیلیس دیرگیر بتن
این ژل شباهت زیادی با نوع زودگیر دارد. اما تنها فرق آنها در ریختن مادهی زودگیرکننده یا کندگیرکننده است. اصولا از این ژل در مناطق گرمسیر استفاده میشود تا مدت زمان مورد نیاز برای گیرش اولیه بتن فراهم شود. با استفاده از این ژل میتوان بتنریزی در حجم بالا را نیز به راحتی انجام داد. این ژل های معمولا بر پایه های نفتالین فرمالدهید و یا فوق روان کننده لیگنو سولفونات می باشند که مقداری دیرگیر بتن نیز در کنار آنها استفاده می شود. زمان گیرش اولیه بتن را با استفاده از این ژل های دیرگیر میکروسیلیس می توان تا حدود ۳۰ الی ۱۲۰ دقیقه له تاخیر انداخت.
تصویر ۲: استفاده از ژل میکروسیلیس دیرگیر وندشیمی ساختمان در کف سازی صنعتی بتنی به میزان مصرف ۳ درصد وزن سیمان
قیمت ژل میکروسیلیس در ایران
هنگامی که برای خرید انواع ژل میکروسیلیس اقدام میکنید با انواع مختلفی از آنها مواجه میشوید مانند ژل های الیافی، غیر الیافی، زودگیر، دیرگیر و …که اصولا این ژلها به صورت کیلویی به فروش میرسند. قیمت ژل میکروسیلیس از کیلویی هشت هزار تومان شروع میشود و به کیلویی هجده هزار تومان هم میرسد. اما توجه داشته باشید که این ژلها به شکل سطلی فروخته میشوند. سطل های ۲۰ کیلویی و بشکه های ۲۰۰ کیلویی که در برخی موارد تولید کننده ها ژل ها رو در بسته بندی های ۱۰۰ کیلوگرمی نیز ارایه می دهند که البته راحت ترین نوع مصرف ژل بسته بندی های ۲۰ کیلویی أن می باشد.
موارد مصرفی و کاربرد ژل میکروسیلیس در بتن و ملات های پایه سیمانی
میکروسیلیس یک افزودنی بتن است که استفاده از آن در بتن و ملات های پایه سیمانی منجر به خواص ارتقای ویژگی های مکانیکی و ارتقای دوام می شود. این ژل کاربردهای فراوانی در صنعت ساخت و ساز بتنی دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می شود:
- سازههای بتنی که در مجاورت حملات شیمیایی یونهای کلر و سولفات هستند
- بتن با مقاطع نازک
- ساخت بتن آببند برای کانالهای انتقال آب، تصفیهخانهها، تونلها، مخازن و …
- بتنریزیهای حجیم و گسترده در مناطق صنعتی
- بتنهایی که میزان هدایت الکتریکی آن ها می بایست به حداقل میزان ممکن برسد
- بتنهای اکسپوز
- بتنهایی که در سازههای نزدیک مناطق ساحلی به کار گرفته میشوند
- تمام اختلاطهای بتن که نیاز به نفوذ ناپذیری پایین و مقاومت فشاری بسیار بالا دارند
- بتن برای بنادر و اسکلههایی که در تماس شدید با آب هستند
- و … .
ژل نانو سیلیس تولیدی شرکت وندشیمی نوع جدیدی از افزودنی بتن است که در زمینهی تقویت تولید بتن های نوین (UHPC، HPC، GFRP، GFRC، SCC و … ) شامل نانوسیلیس، فوق روان و سایر افزودنیهای پلیمری بتن است. از تاثیرات بسیار مهمی که این ژل روی بتن میگذارد میتواند به افزایش بالای مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مقاومت خمشی، دوام، طول عمر بتن و نفوذناپذیری بتن اشاره کرد. همین موضوع باعث شده تا استفاده از این محصول در سازه های بتنی مانند بتن بنادر و سواحل که در تماس شدید و مستقیم با آب و مواد خورنده هستند، استفاده شود.
نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس و میزان مصرف
بهتر است که سطلهای ژل میکروسیلیس را در مجاورت تراک میکسر و یا در محل تولید بتن قرار دهید و به اندازهی ۳ الی ۸ درصد وزن سیمان، ژل را وارد میکسر کنید. سپس لازم است که میکسر به مدت 5 دقیقه و روی دور تند کار کند تا ملات و ژل به طور کامل با یکدیگر مخلوط شوند.
مقدار مصرف ژل میکروسیلیس در بتن
ابتدا بایستی وزن سیمان مصرفی در بتن را محاسبه کنید. سپس به میزان ۳ الی ۸ درصد وزن سیمان مصرفی در بتن، ژل میکروسیلیس اضافه نمایید.
این ژل را میتوان پس از ساختن بتن در محل پروژه یا حین ساختن بتن نفوذناپذیر به بچینگ اضافه کرد. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد این است که بایستی از مخلوط شدن کامل ژل در بتن اطمینان حاصل کنید به خصوص اگر از ژل میکروسیلیس الیافی استفاده می شود.
اصولا برای انجام این کار در تراک میکسر نیاز است که ۳ الی ۵ دقیقه زمان صرف کنید. به خاطر داشته باشید که حتما پیش از جایدهی بتن در محل قالب، نمونه برداری انجام دهید تا میزان یکدستی، همگنی و روانی بتن به اندازهی دلخواه شما باشد.
پیشنهاد ما برای پروژه ها حساس بتنی، آزمایشگاه بتن مرکز تحقیقات بتن (متب) آزمایشگاه همکاری سازمان ملی استاندارد می باشد.
البته یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشت این است که میزان ژل میکروسیلیس مورد نیاز در هر بتن قابل تنظیم است. یعنی اگر اطلاعات کافی در مورد طرح اختلاط خود دارید میتوانید میزان آن را کاهش یا افزایش دهید تا مناسبترین ترکیب برای پروژهی فعلی خود حاصل شود.
تصویر ۳: اضافه کردن ژل میکروسیلیس فوق روان کننده بتن وندشیمی ساختمان در محل بچینگ (تولید بتن) به میزان مصرف ۴ درصد وزن سیمان
سخن پایانی
همانطور که بیان شد، انواع ژل میکروسیلیس میتوانند علاوه بر افزایش مقاومت بتن، دوام آن را در برابر مواد شیمیایی خورنده افزایش دهند و یکی از بهترین انتخابهای ممکن برای استفاده در تاسیسات صنعتی، بنادر و اسکلهها، تونلها، مخازن و … است. در ترکیب انواع مختلف افزودنیهای بتن از جمله ژل میکروسیلیس، از روان کنندهها استفاده میشود که علاوه بر روانی بتن منجر به کاهش مصرف آب در آن خواهند شد. همچنین در نهایت لازم است به این نکته اشاره کنیم که اگر به دنبال خرید ژل میکروسیلیس هستید، میتوانید از همین سایت که یکی از بزرگترین ارائهکنندگان محصولات شیمیایی ساختمان است، استفاده کنید. شرکت وندشیمی ساختمان با بیش از ۴۰ سال تولید و عرضه کننده افزودنی های بتن.
أب بندی بتن تخصص ماست/تخصص ما تعهدی برای أینده