بانک صنعت و معدن در سال ۱۳۶۷ قرارداد ساخت کارخانه فروآلیاژ ایران در شهرستان ازنا – الیگودرز را با شرکت ELKM material نروژ منعقد نمود. قصد از این قرارداد تولید (فروسیلیس) یا سنگ آهن جهت مصرف در صنعت فولاد کشور بود . کارخانه از سال اسفند-۱۳۷۲ به بهره برداری رسید . پودر میکروسیلیکا یا سیلیکا فیوم ، غبار یا دوده خارج شده از کوره است که از طریق سیستم خنک کننده و فیلتر کردن پودر حاصل در سیلوها ذخیره میشود.
شرکت وندشیمی ساختمان از سال ۶۹ تا سال ۱۳۷۵ بعنوان نماینده شرکت سیکا سوئیس با ورود مواد ساخته شده و سپس از سال ۱۳۷۲ با مجوز تولید اقدام به تولید پاره ای از محصولات با مواد اولیه سیکا سوئیس نمود ، در این سالها شاهد ورود پودر میکروسیلیکا توسط تجار ایرانی برای پروژه هایی نظیر سد کارون ۳ (سرریز ) اسکله بندر عباس از شرکت ELKM بودیم .
همینطور شرکت سیکا سوئیس نیز میکروسیلیکا مصرفی خود را از ELKM تهیه و همراه فوق روان کننده به شرکت ها توصیه می نمود .
اولین پیشنهاد شرکت وندشیمی ساختمان در سال ۱۳۷۳ به شرکت مهندسین مشاور آب نیرو ، آقای دکتر جلالی جهت پروژه مطالعاتی پل دریاچه ارومیه بود که نمونه ای ترکیبی از پودر میکروسیلیکا ، و فوق روان کننده NN سیکا سوئیس به این شرکت جهت آزمایش تحویل شد . پیش از تولید میکروسیلیکای تولیدی فروآلیاژ ایران ، شرکت وندشیمی ساختمان به شرکت سیکا پیشنهاد مشارکت توزیع و فروش در سطح بین المللی را نمود که مورد موافقت آنها قرار گرفت .از سال ۱۳۷۳ شرکت وندشیمی اولین خریدار جهت توزیع پودر از شرکت فروآلیاژ ایران بود، در سالهای اولیه شرکت فروآلیاژ با تولید حدود ۲۰ تن در روز و عدم مصرف در بازار داخل ، ناچار بود دوده یا غبار حاصله را روزها پودر در سیلوها دپو و در هنگام شب در هوا پخش نماید ، حتی زمانهائی که محل دپو پر میشود و مزاحمت ایجاد می کرد آنرا بصورت دوغاب یا لجن تبدیل نموده وبه دره و کوه های اطراف کارخانه و معادن تخلیه می نمود . شروع به توزیع توسط شرکت وندشیمی در سالهای ۷۴ تا ۷۵ بصورت ارائه نمونه رایگان به کلیه شرکتهای ساختمانی و مهندسین مشاور و دانشجویان و محققین به همراه یک برگ آنالیز مواد از شرکت ELKM بود. در این دوران شرکت ELKM چند فقره صادرات به کشور های مختلف داشت . اما سیاست بانک صنعت و معدن در مورد بسته بندی ، ذکر نام شرکت و کشور تولید کننده با سیاست ELKM مغایرت داشت . در این شرایط ELKM علاقه ای به ادامه صدور نشان نداد .وندشیمی طی جلساتی که با نماینده ELKM داشت روشهای بسته بندی پودری و دوغابی را فرا گرفت و برای اولین بار پودر را بصورت فله ای از کارخانه ( ازنا ) خارج و در انباری حوالی بروجرد دپو کرده و مشغول به بسته بندی در کیسه های پلاستیکی ۴۰ کیلویی و همینطور دوغاب یا لجن در بشکه های ۲۰۰ کیلوئی نمود .در چند مورد نمونه های ۱۵ تنی به کشور های لبنان – امارات متحده جنوبی – کره جنوبی – ژاپن و غیره جهت بازاریابی بین المللی صادر نمود .متاسفانه سیکا سوئیس در سالهای بعد علاقه ای به خرید و توزیع نشان نداد. همینطور شرکت ELKMبا بانک صنعت و معدن و کارخانه فروآلیاژ ایران به توافق صادراتی نرسیدند در نتیجه بازاریابی مستقیم وندشیمی و فروآلیاژ باعث شد که این محصول ظرف مدت ۳ سال ، بازار صنعت ساخت و ساز و پروژه های ملی کشور را چنان تغذیه نمود که در سال ۷۹ وندشیمی مجبور به استفاده از دپو دره های معدن سالهای قبل نمود و قیمت از هر کیلو ۱۰۰ ریال به ۵۵۰ ریال رسید ، روش های فروش شامل : ۱- پودر ، ۲- دوغاب ( لجن ) ۳- مخلوطی از پودر و روان یا فوق روان کننده بنام ژل میکروسیلیس .
از سال ۱۳۷۶ شرکت وندشیمی برای اولین بار در ایران با فرمول ELKM Pattent ۱۹۸۰ اقدام به تولید و فروش ژل آب بند معروف به ژل میکروسیلیس نمود .تا سال ۱۳۸۰ شرکت وندشیمی بیشتر محصول تولیدی فروآلیاژ را در سطح ملی بفروش می رساند و محصول ژل بیشتر در پروژه های داخل شهری از جمله استخرهای خانگی به مهندسین توصیه میشد و مصرف و اجرای آن نسبت به پودر بسیار راحت تر بود .در سال ۱۳۷۷دانشجو رشته عمران از دانشگاه علم و صنعت و اهل بروجرد متوجه شده بود که پودر در بروجرد توسط وندشیمی بسته بندی میشد . ایشان به دفتر وندشیمی مراجعه و درخواست و تقاضای همکاری نمود. در مراجعه بعدی تقاضای خرید دوغاب نمود و در مرحله آخر تقاضای خرید ژل میکروسیلیکا با فوق روان کننده برای پروژه تحقیقاتی بلوک های پیش ساخته سیپورکس واقع در آبیک را داشت که در نهایت حدود یک تن ژل را بنا به توصیه یکی از اساتید دانشگاه علم و صنعت به ایشان فروخته شد . بعدها این دانشجو با مراجعه به اداره ثبت تقاضای ثبت اختراع نمود و با سوء استفاده و عدم آگاهی اداره ثبت اختراع موفق به دریافت برگه ای شد که فاقد هرگونه ارزش اختراعی می باشد .چرا که محصول ژل میکروسیلیس اولین بار در سال ۱۹۸۰ توسط ELKMفرموله( Pattent ) ثبت شده است و در ایران نیز بنا به توصیه ELKM شرکت وندشیمی به مقدار مورد نیاز مهندسین آنرا تولید و عرضه می نمود ، حال یک دانشجوی به اصطلاح متفکر مخترع از عدم آگاهی نهاد ثبت استفاده کرده و خود را مخترع اعلام میدارد و با تبلیغات کذب عوام فریبی می نماید .در حالیکه اولین بار این محصول را بصورت لجن و ژل فوق روان کننده این دانشجوی به اصطلاح مخترع جوان از وندشیمی خریداری نموده است